18-годишният ученик Иван Борисов, който преди година стреля с пневматичен пистолет

...
18-годишният ученик Иван Борисов, който преди година стреля с пневматичен пистолет
Коментари Харесай

18-годишният ученик, стрелял по рейс в Пловдив, договори пробация

18-годишният възпитаник Иван Борисов, който преди година стреля с пневматичен револвер по рейс №12 от градския превоз в Пловдив, ще посещава пробационен чиновник 2 пъти седмично за интервал от половин година. За това наказване се контракти бъдещият зрелостник, откакто беше изправен пред Пловдивския областен съд.
Прочетете още
На влизане и излизане в правосъдната зала Иван скри лицето си от медиите, а по време на самото съвещание младежът не смъкна качулката си. По време на делото стана ясно, че ученикът от Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване - " Христо Ботев " е възстановил сумата от 2814,60 лв., която съставляват нанесените вреди по транспортното средство. Той има и 7-дневен период да внесе присъдените му разходи по делото в размер на 696,40 лв.. Веднага след заплащането им присъдата влиза, като не може да бъде обжалвана или протестирана.

Адвокатът на Иван – Славчо Харалампиев разяснява, че съглашението е най-хубавото решение за младежа и с помощта на него, той получава най-лекото наказване – пробация.

Според обвинителния акт Иван Борисов е закупило оръжието от магазин за фойерверки, а боеприпасите за револвера представлявали железни топчета.  Преди случая той споделил със свои другари и съученици за притежаваното от него оръжие, като от време на време им го давал и те да стрелят с него по разнообразни цели – указателни табели, улични лампи и рейсове на градския превоз.

На 9 ноември 2022 година ученикът се срещнал със свои другари, като носел в раницата си оръжието. Всички дружно отишли в учебно заведение „ Елин Пелин “ в Пловдив с желанието да стрелят по преминаващи рейсове от градския превоз. Около 21:00 часа се задал рейс от градския превоз, а в него бил единствено лидерът му, който се придвижвал към гаража, след привършване на работа по линия № 12. Виждайки транспортното средство младежът създал изстрел към него, като металното топче уцелило дясното стъкло на автобуса, вследствие на което се пръснало. Шофьорът се изплашил и подал сигнал до 112, а униформени задържали тримата към оня миг малолетни младежи. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР